Honger in Uganda

Honger in Uganda,

op dit moment is er droogte in Uganda en door de droogte is er een enorme hongersnood. Baby’s jonge kinderen en ouderen overlijden doordat er geen eten en drinken is. Het eten dat nu te koop is is zo duur geworden dat het voor vele bijna niet te betalen is De prijzen voor rijst, meel, tomaten, uien, paprika is zo erg gestegen dat zelfs als je een beetje geld hebt is het niet genoeg voor een normale maaltijd.

Als je bedenkt dat aan de ene helft van de wereld zoveel overvloed aan eten en drinken is en aan de andere helft bijna niets aan eten en drinken en dat baby’s en ouderen overlijden door gebrek aan de 1ste levensbehoefte en dat zelfs ouders niet in eten en drinken kunnen voorzien omdat er weinig tot niets is of omdat het gewoon veel te duur is om aan te schaffen. Je kan het je bijna niet voorstellen.

Rijst, meel, tomaten, uien en paprika’s zijn de ingrediënten voor een normale maaltijd in Uganda van de tomaten uien en paprika’s wordt een saus voor over de rijst of de meelmaaltijd gemaakt. Bruine bonen die eerst als saus diende, zijn vervangen door een paar bonen die in water worden gekookt, waarbij op scholen het water als saus voor het eten wordt gegeven.

hieronder een aantal foto’s en een video.

Mocht u ons mee willen helpen om kinderen en ouderen in Uganda te eten willen geven. Kunt u uw vrijwillige gift overmaken onder vermelding eten en drinken voor Uganda. Zie onderstaande link

Ondersteuning

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *