Schoolgeld

WE Care is een project van Stcihting World Evangelism.  In het project We Care zorgde we onder andere ook voor schoolgeld voor kinderen die geen mogelijkheid hebben om naar school te gaan, omdat de ouder/ouders hier geen geld voor hebben. WE Care betaalde al diverse jaren schoolgeld voor diverse kinderen. Op dit moment zoeken we sponsors voor schoolgeld voor deze bovenstaande kinderen.

In Uganda betaald men schoolgeld in termijnen en elk dorp, stad of school rekent andere prijzen van het schoolgeld. Dit is niet afhankelijk van welke klas een kind zit. Kinderen die niet naar school gaan hebben gewoon weinig kans op een baan of een goede toekomst, vandaar dat wij van WE Care ons voor kinderen inzetten dat ze naar school kunnen.

Het is ons helaas dit keer niet gelukt om voor ieder kind het schoolgeld te betalen, dus niet al deze kinderen konden naar school. Dat is de reden dat we uw hulp inroepen.

De sponsoring/giften worden niet aan de ouders gegeven, maar gaat direct voor schoolgeld naar de school. Dit wordt verzorgd door Evangelist Tomusange. Hij is onze mission director van World Evangelism in Uganda. Wij maken het geld aan hem over en hij betaald de school waar het kind zich bevindt.

Wij hebben een afschrift van het geld dat wij naar hem sturen en krijgen van hem een afschrift dat de school het geld ontvangen heeft.

Het is mogelijk een een bepaald kind te sponsoren, vermeld dan duidelijk als omschrijving de naam van het kind en dat het om schoolgeld gaat. Mocht u een gift overmaken zonder naam dan wordt dit als algemene gift voor schoolgeld gebruikt, indien deze vermelding bij de sponsoring/gift vermeldt staat.

Stichting World Evangelism houdt precies bij hoeveel schoolgeld er binnenkomt. Dit kan dus specifieke of algemene sponsoring zijn. Mocht er voor 1 kind meer geld binnenkomen dan nodig, dan wordt de sponsor hierover ingelicht zodat u aan kunt geven wat te doen met de specifieke gift. Om dit te kunnen doen hebben we uw contactgegevens nodig ( dit mag ook via een contactpersoon gaan). Mocht u bijvoorbeeld een gift via Elly Zuiderveld gegeven hebben dan zou de informatie teruggekoppeld kunnen worden via Elly Zuiderveld. 

 

Een reactie op “Schoolgeld

  1. Faith Jansen zegt:

    Dear WE CARE, Friends. We thank for loving our WE CARE KIDS. We have a nes coz this is the last semester whereby all kids need to pass to go yo another level but eight now we need tuition fees for many of them.
    We do what we can personally but its not enough . Little by little given can save alot. Thanks for the help

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *