Asaba

Hierboven ziet u foto’s van de 2 jarige baby Asaba Onesmus. Hij is geboren en zijn moeder is tijdens de bevalling overleden. Hij heeft geen normale uitgang van de darm. Dus hebben ze na de geboorte de darmen opereert dat de uitgang op de buik uitkomt, zoals u op de foto ziet. De vader heet Franco en is een onderwijzer. Hij heeft voor deze operatie alles verkocht wat hij had. De doktoren zeiden dat als Asaba 1 jaar is moest hij geopereerd worden om een uitgang voor de darmen te maken. Hier heeft de vader geen geld voor en tot die tijd kan de darm ook niet teruggeplaatst worden.

Wij hebben in Uganda meerdere kinderen gezien, waarbij de darm op deze manier aan de buikwand wordt gehecht. Vaak vanwege infecties of andere ziektes overlijden veel kinderen na zo’n ingreep of als dit zo een tijdje zit, zoals u op de foto bij Asaba Onesmas.

Wij van WE Care zoeken mensen die willen helpen, zodat deze jonge baby geholpen kan worden en dat alles normaal wordt. De totale operatie kost € 2.000,- euro dit is zonder de medicatie die na de operatie nodig is.

Mocht u het op uw hart hebben om deze baby te helpen, vermeld dan bij de gift WE Care Asaba, zodat wij dit ook in de administratie goed kunnen verwerken. Bij geen vermelding komt het namelijk gewoon als algemene gift voor WE Care. Voor informatie om een gift over te maken klik hier.

De vertaling van wat de vader in de video verteld staat hier boven in het Nederlands.

Asaba

De eerste operatie bij Asaba Onesmus is gedaan. De andere moet nog. Hij is nog niet stabiel daarom nog op de IC. We bidden voor hem dat alles goed komt. De operatie duurde langer dan verwacht. We houden jullie op de hoogte over de volgende operatie en hoe het verder met hem gaat.

 

Oldemarkt, 24-1-2022

Hallo allemaal, de situatie met Asaba is niet zo goed, dit omdat hij eigenlijk 10 januari naar het ziekenhuis voor controle had moeten gaan . Er stond nog een rekening bij het ziekenhuis open, daarom wilde het ziekenhuis hem niet helpen. Wij van WE Care zijn erg dankbaar voor de giften die binnengekomen zijn, we kunnen nu de openstaande rekening betalen. We weten niet wat de verdere kosten zullen zijn voor de controle. We hopen dat alles goed is zodat Asaba gauw ingepland wordt voor de tweede operatie. Na deze operatie zal Asaba nog medicatie en de nodige spullen, zoals verband e.d. nodig hebben, Ook nu is het belangrijk dat hij eten en drinken heeft. Mocht u een gift voor Asaba willen geven dan kan u hier klikken. Wilt u bij uw omschrijving vermelden dat het om WE Care Asaba gaat. Onze dank en Gods zegen.

 

Eindelijk dankzij dat we de openstaande rekening voldaan hebben, kan Asaba morgen 26-1-2022 onderzocht worden door de specialist. Ze gaan kijken hoe met de teruggeplaatste darm gaat en waarom Asaba pijn in zijn maag heeft en waar dit vandaan komt. We hopen u morgen meer te kunnen delen over het onderzoek en eventuele informatie over de 2de operatie zoals wanneer deze eventueel plaats zal vinden. Alle binnengekomen giften zijn/worden gebruikt voor de openstaande rekening, de nieuwe rekening van het onderzoek, de  2de operatie, kosten voor medicatie en eten en drinken. Mocht u vragen hebben mail (klik hier) ons gerust. Nogmaals onze dank en Gods zegen, Pieter & Faith Jansen

Hallo allemaal, hierboven 2 video’s van Asaba. De onderste video is gemaakt door Tom met het overhandigen van het geld dat voor de onderzoeken voor Asaba is ingezameld. We zijn erg dankbaar en ook erg blij om te horen dat het beter gaat met Asaba. We zijn er helaas nog niet, uit de onderzoeken bleek dat de eerste operatie fout is gedaan en dit hersteld moet worden. Asaba krijgt weer een tijdelijke stoma om aan te sterken. Hij moet dan een speciaal dieët volgen. We hebben nu geld nodig voor stoma materialen en voor het eten, zodat kleine Asaba kan aansterken. Nogmaals onze dank aan een ieder die geholpen en giften gegeven hebben. We danken God voor hetgeen Hij in het leven van de vader en van Asaba doet.

Een reactie op “Asaba

  1. Faith Jansen Kukiriza. zegt:

    Baby Asaba Onesmas he needs us all indeed.
    Together we can save this life.
    Please lets do it together!.Maybe you know a hospital which can solve this issue once and for all please contact us all our contacts are on the Websites. Thank u and God bless your giving hand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *